Nucile sunt gustoase şi sănătoase. Iar dacă le pui şi într-o prăjitură, sunt de-a dreptul delicioase!

1. Se bat albușurile spumă tare, se adaugă zahărul și se bat în continuare până se topește zahărul. Se pun nuca măcinată,
esența de rom și făina și se amestecă foarte ușor de jos în sus, cu o lingură de lemn. Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină, care se introduce la cuptor pentru 20-30 de minute, până se rumenește blatul, după care se lasă să se răcească.

2. Se amestecă gălbenușurile cu laptele, zahărul și esența de portocale. Se așază pe baie de aburi și se amestecă continuu până ce se obține o cremă ca o smântână mai groasă. Se dă deoparte și se lasă la răcit.

3. Se mixează brânza de vaci, se adaugă crema de gălbenușuri și untul și se omogenizează foarte bine.

4. Peste blat, se toarnă crema de brânză, se întinde uniform, iar apoi, peste aceasta, se presară un strat generos de ciocolată de menaj dată pe răzătoarea fină. Prăjitura se dă la rece pentru 2 ore, înainte de servire.