Prăjitură cu nuci şi portocale
Blat
1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul şi zeama de lămâie. Se bat în continuare până se întăreşte spuma. Se amestecă uşor cu gălbenuşurile, făina, nuca pisată şi coaja rasă de portocală. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace în cuptorul încins, 25 – 30 minute.
Crema
1. Gălbenuşurile, zahărul şi făina se amestecă, apoi se adaugă câte puţin lapte clocotit şi zeama de portocale. Se bate continuu să nu se formeze cocoloaşe şi se ţine pe foc până se îngroaşă. Se lasă să se răcească şi se amestecă cu untul bătut spumă.
Montare
1. Blatul de nucă se taie în două. Se unge o foaie cu jumătate de cremă, se acoperă cu cealaltă foaie şi apoi se pune şi restul de cremă. Se lasă la rece 2 ore şi se ornează cu coajă de portocală rasă.