Prajitura cu piersici si bezea
Combinaţia de bezea şi fructe este delicioasă, mai ales dacă e vorba de piersici. Încearcă şi tu această reţetă gustoasă care arată apetisant!
1. Pentru aluat, se mixeaza galbenusurile cu o cana de zahar si zaharul vanilat pâna ce galbenusurile se deschid la culoare si îsi maresc puţin volumul. Se adauga apoi uleiul, amestecând mereu, apoi laptele, faina si, la final, praful de copt stins cu o linguriţa de oţet.
2. Se pune aluatul într-o tava (28×38 cm) se acopera cu hârtie de copt si se da tava la cuptorul preîncalzit la 180°C, pentru 5-10 minute.
3. Se taie piersicile în 2 sau în 4 bucaţi (depide cât de mari sunt). Când aluatul s-a întarit puţin se scoate tava din cuptor si se aranjeaza fructele peste aluat, apoi se baga iarasi tava în cuptor pentru înca 20-25 minute.
4. Între timp, se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare si cu restul de zahar. Când aluatul e copt, se scoate tava din cuptor si se pun albusurile batute deasupra fructelor. Se da iarasi tava la cuptor la 155-160°C (pe raftul din mijloc) pentru aproximativ o ora sau chiar o ora jumatate.
5. Când bezeaua va capata o culoare placuta, aramie, iar înauntru va fi alba, prajitura e gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine înainte de a o servi.