Prăjitură de pricomigdale şi cafea

1. Pentru blat, albuşurile se bat pâna devin spuma, apoi se adauga zaharul şi se bat în continuare ca pentru bezele. Se adauga în compoziţie esenţele, faina şi migdalele macinate şi se amesteca uşor sa se pastreze compozi_ia aerata. Cu un poş sau cu o lingura se pune în 2 tavi tapetate cu hârtie de copt, un strat de un cm grosime, apoi se coace la 180°C timp de 20 de minute.

2. Pentru crema, într-un castron se bate cu un tel brânza mascarpone cu zaharul (30 g), esenţa de migdale şi vanilie, pâna devin o crema omogena, mai groasa ca o smântâna.

3. Separat, se bate frişca pâna se face pufoasa. Se amesteca crema de mascarpone cu frişca până se omogenizează, dar nu se distruge textura.

4. Se pregăteşte tava astfel: primul blat se pune pe fundul tavii şi se însiropeaza cu jumatate din cantitatea de cafea, apoi se toarna jumatate din crema şi se niveleaza. Se presara cu un strat de cacao, apoi se repeta operaţiunea anterioara cu celalalt blat şi restul de crema, dupa care se orneaza din nou cu cacao din plin. Înainte de servire, se ţine la rece timp de 2 ore.