Prăjitură “Ducesa”

1. Se pune untul moale într-un bol şi se amestecă cu zahărul, un praf de sare şi zahărul vanilat. Se adaugă în crema de unt ouăle unul câte unul şi spre sfârşit se pune cacaua împreună cu făina cernută. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie şi se bagă la cuptor, la foc potrivit.

2. În acest timp, se pregăteşte crema de ciocolată. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul, vanilia, laptele, făina şi cacaua şi se fierb la baie de aburi până se ob- ţine o cremă legată. Se amestecă cu romul şi cu untul, apoi se lasă la rece.

3. Separat, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se bat aproximativ 30 de minute până se obţine o bezea tare. În alt recipient se pune ciocolata de menaj să se înmoaie cu puţin ulei, la baie de aburi.

4. Pe un platou se pune jumătate din blatul de ciocolată, se întinde o parte din crema de ciocolată, un strat de bezea, unul de cremă de ciocolată, apoi iar blat şi pe deasupra se toarnă ciocolata topită. Se întinde cu atenţie şi se bagă la rece. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de mentă.