Prăjitura „mătase franţuzească”

40 minute
4 portii
Mediu

Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă delicioasă şi fină ca mătasea franţuzească.

Mod de preparare:

Pentru crustă, încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu unt.

Pisează biscuiţii Oreo şi topeşte untul într-un castron, apoi amestecă cele două ingrediente cu mixerul. Presează aluatul de biscuiţi în tava pentru tartă şi asigură-te că ai presat aluat şi pe marginile ondulate ale tăvii. Dă la cuptor circa 10 minute şi lasă la răcit blatul de prăjitură.

Pentru cremă, topeşte ciocolata pe foc mic sau la microunde, apoi dă deoparte şi lasă să se răcească puţin.

Mixează untul cu zahărul fin până devine pufos, adaugă vanilia, cafeaua, sarea, ciocolata răcită. Adaugă un ou şi bate 5 minute la viteză mare. Curăţă marginile vasului şi adaugă al doilea ou, bate din nou cu mixerul 5 minute la viteză mare. După fiecare 5 minute, opreşte mixerul şi adaugă oul următor după ce ai curăţat cu o spatulă marginile vasului. Continuă să amesteci până ce crema are textura şi gustul dorit. Toarnă crema de ciocolată peste crusta răcită, acoperă cu folie de plastic şi lasă la frigider minim 4 ore (cel mai bine este peste noapte).

Pentru topping, bate frişca lichidă cu mixerul, adaugă deasupra cremei frişcă bătută bine şi ornează cu ciocolată răzuită sau decoraţiuni la alegere.