Prăjitura “ochi dulci”
Învață să faci un desert simplu și ușor, care te ajută să faci ochi dulci oricui și să impresionezi chiar și pe cei mai duri critici culinari.
Mod de preparare:
Prepară crusta pentru ochi dulci: într-un castron mic, zdrobește biscuiții graham și amestecă cu 2 lingurițe de zeamă de lămâie și eventual, puțină miere, dacă nu sunt destul de dulci.
Separat, ține un castron mare la congelator jumătate de oră, apoi bate frișca în el până se întărește.
În alt castron mare amestecă crema de brânză, zahărul, restul de zeamă de lămâie și esența de vanilie, până ce obții o spumă groasă și aromată.
Pune în pahare mari câteva lingurițe de biscuiți pisați, deasupra adaugă câteva linguri de cremă de brânză, mai pune un strat subțire de biscuiți, apoi frișca. Netezește la suprafață și dă la frigider pentru câteva ore.
Prepară caisele pentru ochi dulci: Bate bine într-un castron mierea cu scorțișoara și ghimbirul. Pune un grătar pe foc și treci fiecare jumătate de caisă sau piersică din compot prin amestecul de miere, apoi pune pe grătar la fript. Lasă câteva minute, până ce aroma pătrunde bine jumătățile de fructe și acestea s-au rumenit puțin la suprafață.
Se pune deasupra stratului de frișcă peste ochi dulci și se toarnă în fir subțire restul de miere cu scorțișoară.