Prăjiturile cu fructe sunt printre preferatele tuturor. Iar dacă cireşele sunt fructele alese, atunci prăjitura pufoasă sigur va avea un gust excepţional.
1. Cireşele se spala şi li se scot sâmburii şi se pun la scurs într-o sita. Galbenuşurile se freca bine cu zaharul vanilat, esenţa de vanilie şi uleiul pâna se albesc. Faina amestecata cu praful de copt se cerne.
2. Separat, se bat albuşurile spuma cu un praf de sare pâna se întaresc, apoi se adauga treptat zaharul. Se încorporeaza încet galbenuşurile batute, mixând continuu. Se pune treptat şi faina, amestecând uşor de jos în sus şi se omogenizeaza bine. Se împarte compoziţia în doua vase: în una se adauga pudra de budinca de vanilie, iar în cealalta cacaua şi praful de budinca de ciocolata, omogenizând bine compoziţiile. Se presara griş peste cireşe şi se amesteca uşor.
3. Într-o tava tapetata cu hârtie de copt, se pun cu lingura, pe rând, din ambele aluaturi, pâna se termina. Deasupra, se pun uşor cireşele şi se dau la cuptorul preîncalzit, la foc potrivit 25-30 de minute. Se opreşte focul şi se lasa tava în cuptorul deschis înca 10 minute. Se scoate din cuptor şi se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar pudra şi se taie.