Prăjitura regină

1. Într-un bol, se cerne făina şi se amestecă cu margarina tăiată cubuleţe, sarea şi apa minerală. Se formează o cocă tare care se bagă la frigider.

2. Separat, se spală merele, se taie cubuleţe şi se călesc cu zahărul. Se dau la rece şi, între timp, se coc câteva minute sâmburii de nucă. Jumătate se macină şi jumătate se taie julien.

3. După ce s-au răcit merele, se amestecă cu nucile măcinate şi tăiate, zahărul vanilat, caisele confiate, smochinele tăiate cubuleţe, stafidele, alunele de pădure şi coaja de portocală şi de lămâie.

4. Compoziţia obţinută se lasă câteva minute la rece. între timp, se împarte coca şi se întinde pe planşetă cu sucitorul, în două foi subţiri. Se aşază prima foaie în tavă, se toarnă compoziţia şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se bagă la cuptorul bine încins şi se serveşte pudrată cu zahăr.