1. Se scoate aluatul din congelator şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Se ia gălbenuşul, se stropeşte cu puţină apă şi se bate bine cu furculiţa. Se dă drumul la cuptor la 120˚C.
2. Se întinde aluatul şi se împarte în jumătate. Foile se coc pe dosul tăvii, dar, înainte de a le băga în cuptor, se ung cu gălbenuşul bătut cu o pensulă deasă, specială. Se înţeapă aluatul cu furculiţa, ca să se coacă uniform.
3. Între timp, se pune gelatina să se înmoaie într-un bol cu 30 ml apă rece.
4. Se sparg ouăle într-o cratiţă de 2 l şi se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. În crema de ouă, se adaugă laptele fiert şi se pune la foc mic pe aragaz. Se lasă să dea într-un clocot, după care se ia de pe foc şi se adaugă gelatina. Se încorporează în cremă şi se lasă să se răcească. Se amestecă din când în când, iar după ce s-a răcit, se adaugă frişca bătută şi se amestecă până se obţine o cremă fină.
5. După ce s-au scos foile şi s-au răcit, se spală boabele de struguri, se taie rondele şi se introduc în cremă. Se aşază o foaie în tavă, se întinde crema într-un strat gros, se aşază şi cealaltă foaie şi se lasă la rece.
1 decembrie 2010