Prăjitură şah-mat
Prăjitura şah-mat arată foarte bine şi este incredibil de bună. Reţeta e foarte simplă!
1. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi, după ce se albeşte crema, se adaugă făina. Se adaugă spuma obţinută din mixarea albuşurilor cu un praf de sare.
2. Se separă în două părţi egale amestecul, într-una se pune vanilie şi în cealată se adaugă cacaua de la Dr. Oetker. Se toarnă cele două amestecuri în două forme de chec neadezive sau unse şi tapetate cu făină. Se coc 15 minute şi se lasă la răcit complet.
3. Unul dintre checuri se unge cu crema de ciocolată amestecată cu frișcă lichidă fierbinte şi deasupra lui se aşază al doilea chec. Se presează puţin şi se dau la rece pentru 15 minute. După acest timp, se taie trei benzi pe lungime şi se aşază pe o tavă alternându-le pentru a forma tabla de şah. Se dau la rece 30 de minute.
4. Se bate frişca şi se îmbracă prăjitura şi se dă din nou la rece pentru două ore. Se servesc cu decorațiuni-grilaj de ciocolată.