1. Se spală perele, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie felii foarte subţiri. Se presară zahăr vanilat şi se lasă câteva minute. Se scot cireşele sau vişinele din congelator şi se lasă să se dezgheţe.

2. Se pune untul într-un bol şi se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se mixează bine până se obţine o cremă. Se adaugă ouăle pe rând, amestecându-se continuu iar, la sfârşit, se adaugă făina cernută şi un praf de sare.

3. Se tapetează o tavă cu unt şi cu făină şi se potriveşte cuptorul la foc mijlociu.

4. Se toarnă compoziţia în tava tapetată, se întinde uniform, se aranjează feliile de pere în aşa fel încât să arate ca nişte petale, se pun cireşele sau vişinele printre ele şi se presară fulgii de migdale. După ce s-a copt, se serveşte pudrată cu zahăr.