Prăjiturele isteţe cu zmeură
Învaţă şi tu să prepari nişte prăjiturele cu zmeură delicioase şi uşor de făcut, pentru zilele fierbinţi de vară.
Mod de preparare:
Bate zahărul cu untul, până devine o spumă uşoară. Adaugă ouăle şi vanilia, apoi smântâna şi amestecă bine.
Adaugă ingredientele uscate şi fulgii de ciocolată şi amestecă până la omogenizare.
Într-un vas, pune la topit pe bain marie ¼ ceaşcă de ciocolată albă. Adaugă zmeura şi amestecă bine şi rapid.
Dă pe din două aluatul de prăjiturele şi pune crema de ciocolată şi zmeură la mijloc, fără a amesteca, pentru a păstra culoarea roşie frumoasă. Împătureşte de câteva ori aluatul, astfel încât să obţii un aspect marmorat. Dacă ciocolata se amestecă uniform în prăjiturele, vei avea nişte fursecuri roz, nu marmorate.
Ia cu lingura bucăţi din aluat şi pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le poţi lăsa în forma naturală, sau le poţi turti puţin cu spatele lingurii.
Se coc la 200 de grade circa 8-10 minute.