Uite cum prepari prăjiturile copilăriei tale, prăjiturelele “nuci”.

  1. Într-un bol încăpător amestecă margarina sau untul cu zahărul. Poţi folosi fără probleme mixerul, sau o poţi face manual. Apoi adaugă ouăle, amestecă din nou 2-3 minute, iar la final pune şi uleiul.
  2. Amestecă 150 gr de făină, cu praful de copt şi zahărul vanilat. Adaugă apoi şi amestecul pe care l-ai făcut mai devreme, din ouă, zahăr, unt şi ulei.
  3. Fă mici nuci din aluatul rezultat şi coace-le în forma specială.
  4. Când le poţi dezlipi cu uşurinţă de pe formă, înseamnă că sunt gata.
  5. Acum e timpul să faci crema – Amestecă zahărul cu untul, apoi adaugă cacaoa, esenţa de rom şi laptele călduţ. Apoi pune în crema rezultată şi nucile măcinate.
  6. Umple câte două jumătăţi de nuci din aluat, cu crema rezultată, iar apoi lipeşte-le, pentru a arăta exact ca o nucă în coajă.
  7. La final, presară pe ele zahăr pudră.