Prăjituri ameţitoare
1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul adăugat treptat şi romul. Se adaugă apoi gălbenuşurile, untul foarte bine înmuiat şi făina, în ploaie. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 8-10 minute.
2. Gelatina se lasă la înmuiat, iar compotul se desface şi se pune la scurs într-o strecurătoare. Jumătate din vişine se curăţă de sâmburi şi se pasează, iar restul se păstrează pentru ornat.
3. Se amestecă vişinele pasate cu brânza proaspătă, zahărul şi laptele. Se mixează până se topeşte zahărul, apoi se adaugă gelatina înmuiată. Se lasă la rece 30 minute.
4. Se întinde crema pe blatul copt, apoi se acoperă cu jeleul preparat cu siropul din compot şi se taie în formă de inimioare sau romburi. Se ornează cu fructele păstrate şi zahăr.