Prăjiturici de fasole

Învaţă să prepari nişte delicioase prăjiturici de fasole cu care să impresionezi pe toată lumea.

 

Mod de preparare:

1. Cu o seară înainte de preparare, se pune fasolea la înmuiat, a doua zi apa se aruncă şi se fierbe fasolea în două ape care se aruncă după fiecare clocot. În a treia apă se lasă fasolea la fiert în jur de 60 de minute.

2. Odată fiartă, fasolea se scurge, se mixează şi se lasă să se răcească. Rece, se amestecă cu ouăle şi făina, esenţa de rom şi scorţişoara. Se amestecă pentru a obţine un aluat omogen care nu trebuie să se lipească de mâini. La nevoie, se mai adaugă un pic de făină.

3. Aluatul se întinde pe masa presărată cu făină şi se taie rondele cu paharul. Se prăjesc prăjiturelele în baie de ulei încins şi se scot cu o spumieră pe şervete care să absoarbă grăsimea. Reci, se presară cu zahăr.