Prepelițe umplute

40 minute
Usor
  1. Prepelițele se pârlesc, se spală și se pun la scurs pentru a fi uscate când le vine vremea să intre la cuptor.
  2. Ciupercile se taie în felii de 2-3 milimetri și se pun în tigaie, unde se trag în unt. Când se înmoaie bine, se 26adaugă pătrunjelul și pieptul de pui fiert în prealabil, tocat mărunt. Se acoperă pentru 2 minute, la foc mic. Când totul sfârâie, se stinge cu un pahar de vin roşu și se mai lasă pe foc încă 2-3 minute (sau până se evaporă un pic vinul).
  3. Cu acest amestec se umplu bine prepelițele. Se așază în tava pentru cuptor și se învelesc păsările cu câte două felii de slănină (altfel se arde carnea). Se mai pune în tavă încă un pahar de vin roșu și se dă o jumătate de oră la cuptor. Din când în când, se stropesc cu sosul din tavă.
  4. Se servesc calde, cu garnituri, după preferință.