Pricomigdale cu gem de caise

● Separă, cu o zi înainte, albuşurile de gălbenuşuri. Lăsă albuşurile într-un vas, la temperatura camerei, acoperite cu o folie de plastic.
● Cu ajutorul unui robot macină cât mai fin zahărul şi migdalele. Apoi trece amestecul printr-o strecurătoare fină.
● Bate albuşurile spumă şi amestecă-le uşor cu pudra de migdale şi zahărul (în trei reprize). Acum se pot pune şi câteva picături de pigment colorant roşu sau altă culoare, dacă vrei pricomigdale colorate.
● Pune aluatul într-o pungă şi, cu ajutorul unui spriţ, încearcă să obţii forme cât mai rotunde pe hârtia de copt din tavă.
● Lasă tava la temperatura camerei, cel puţin o jumătate de oră, până când furse¬curile capătă o crustă.
● Pune tava la cuptor cca 15 minute, la 175°C.
● Lasă fursecurile la răcit. După o jumătate de oră încearcă să le grupezi două câte două, în funcţie de mărime şi de firmă.
● Adaugă o linguriţă de gem de caise pe un fursec şi lipeşte-l cu cel de-al doilea.