- Se curăţă păstrăvii, se spală bine în câteva ape şi se pun să se scurgă în sită. După ce s-au scurs, se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat şi cimbru şi se lasă câteva minute la rece, până se pun la grătar.
- După ce au stat la rece, se iau pe rând şi se înfășoară în folie de auminiu. Se încinge grătarul, se unge cu ceapă proaspătă şi se pun păstrăvii.
- Se întorc la intervale de 5 minute, ca să nu se ardă. După ce s-au copt, se scot imediat din folie şi se aşază pe un platou.
- Pentru un gust deosebit, pe platou se aşază frunze de mărar proaspăt şi spălat, un rând de păstrăvi, felii de lămâie, se stropesc cu zeamă de lămâie şi cu puţin ulei de măsline. Se servesc cu mămăliguţă caldă.
Păstrăvi la grătar
70 minute
Usor