Pui acordeon
E de ajuns să o faci o singură dată și te vei îndrăgosti de ea. Și de ce nu? E rapidă, sănătoasă și atât de ușoară că o poate face și un copil mic.
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
Crestează puiul (de-a latul) aproape de tot, crestăturile fiind la o distanță de aproximativ 2,5 cm una de cealaltă. Taie fiecare felie de șuncă astfel încât să se potrivească mărimii “portofelului” crestat de tine și feliile de cașcaval la fel.
Pune în fiecare crestătură câte o felie de șuncă și una de cașcaval. Presară sare și piper deasupra (și alte condimente dacă vrei, desigur). Dacă vrei, poți rade deasupra niște extra cașcaval/parmezan.
Într-o tavă pe care ai pus hârtie de copt, pune pieptul de pui și dă-l la cuptor pentru 20 de minute sau până când observi că este făcut.
Foto: pui acordeon / 123rf.com