1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie fâşii subţiri. Se pune ulei de măsline în tigaie şi se călesc. Se condimentează cu sare, piper, se stropesc cu sos de soia şi se lasă să se pătrundă bine.
2. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se pregătesc pentru mâncare. Morcovul se dă pe răzătoarea mică, prazul se taie fâşii subţiri, iar ardeii se taie rondele. Legumele se pun în tigaie împreună cu pieptul de pui, se călesc înăbuşit şi se mai stropesc din când în când cu sos de soia.
3. Se alege fasolea verde, se rupe în bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă separat în apă cu sare. După ce a fiert, se scurge şi se adaugă în tigaia cu pui şi legume. Alunele se sărează, se stropesc cu puţină apă şi se bagă la cuptor să se prăjească.
4. După ce s-au copt, se pun în tigaie şi se mai lasă să fiarbă împreună cu legumele. Spre sfârşit, se mai adaugă sos de soia şi se serveşte cu garnitură de orez.
12 decembrie 2010