Pui cu ceapă la cuptor
1. Se curăţă pulpele de pieliţe, se spală, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant, se ung cu puţin unt sau ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Dacă doriţi ca pulpele de pui să fie fragede, puteţi să le fierbeţi înainte şi, după aceea, să le băgaţi la cuptor.
2. Se pregăteşte o tava pentru cuptor şi se aşază pulpele, ceapa întreagă, roşioarele întregi şi ardeii tăiaţi fâşii. Se presară restul de ulei şi se bagă la cuptor la o temperatură de 160 grade.
3. Se lasă la cuptor până se rumenesc, iar legumele îşi lasă un sos dulce acrişor. Se servesc cu garnitură de orez sau cartofi la cuptor cu pătrunjel sau mărar verde tocat mărunt. Acest fel de mâncare poate să fie servit şi cu garnitură de salată verde, de roşii sau de ardei copţi.