- Se spală pieptul de pui, se condimentează cu sare, piper, busuioc şi cimbru, se stropeşte cu puţin ulei şi apă şi se bagă într-o tavă, în cuptorul încins.
- Separat, se topeşte untul, se stinge cu făina cernută, se adaugă laptele călduţ, sarea şi piperul şi se mai dă în clocot 5 minute.
- Se spală ciupercile, se taie felii subţiri şi se călesc în puţin unt, apoi se amestecă cu sosul alb.
- Se amestecă brânza de vaci cu ouăle, un praf de sare şi cu grişul. Se formează papanaşii şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2-3 linguriţe de ulei, apoi se pun la cuptor, într-o tavă cu unt, 20 de minute. Puiul se serveşte cu sosul alb cu ciuperci şi papanaşi. Se ornează cu broccoli şi ridichi.
Pui cu ciuperci şi papanaşi
Usor