Pui cu pere
1. Se spală pulpele şi se curăţă de pieliţe. Se ung cu ulei şi se presară sare şi piper atât cât este nevoie. Dacă pulpele sunt mai mari, se porţionează şi se pun la prăjit 7-8 minute pe o parte şi 7-8 minute pe cealaltă parte, la foc mic până se rumenesc.
2. Se curăţă morcovii şi ţelina de coajă şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de apă şi se dau la rece.
3. Într-o tigaie se topeşte untul, se pune mierea şi ceapa tăiată fâşii foarte subţiri, sare şi puţin piper. Se amestecă încontinuu să nu se lipească. Sosul obţinut se toarnă peste pulpe şi peste legumele tăiate.
4. La sfârşit se curăţă perele de coajă şi se taie rondele. Restul de unt rămas, adică un cubuleţ, se topeşte, iar peste el se pun feliile de pere. Se lasă să se călească puţin până îşi schimbă culoarea şi lasă un sos dulce-acrişor. Se aşază pulpele pe un platou, se toarnă sosul peste ele şi peste legume şi se pun şi feliile de pere. Platoul se ornează cu cimbru şi se bagă 10 minute la cuptor.