1. Se curăţă şi se spală pulpele, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, iar după aceea se crestează cu cuţitul din loc în loc şi se pune câte puţin unt.

2. Se dau cu sare şi piper şi se pun la prăjit în restul de unt, la foc potrivit, să nu se ardă. Este bine să se prăjească la foc foarte mic, pentru a se evita să se afume. Se prăjesc 10 minute pe fiecare parte, apoi se ung cu unt şi cu miere şi se bagă câteva minute în cuptor.

3. Între timp, se curăţă două portocale şi se taie cubuleţe, acestea se pun peste pulpele din cuptor să-şi lase sucul. Cealaltă portocală se păstrează pentru a fi aşezată pe platou atunci când se servesc.

4. După ce s-au rumenit la cuptor, se scot şi se aşază pe farfurie pentru a fi servite. Lângă pulpe, se mai pune salata de crudităţi ornată cu frunze de busuioc şi stropită cu puţin ulei şi zeamă de lămâie. Portocala rămasă se taie felii mari şi pe deasupra se toarnă sosul. Se servesc calde.