Pui cu smântână

Usor
  1. Puiul de primăvară, de aproximativ un kilogram, se spală bine și se pune la fiert întreg, împreună cu o ceapă întreagă, foile de dafin, ienibaharul, piperul verde și rădăcinoasele tăiate rondele groase. Se fierbe puțin, pentru că el are carnea foarte fragedă. Când este fiert bine se dă de pe foc și se mută în altă oală doar puiul și rondelele de rădăcinoase.
  2. Într-un vas separat, se amestecă gălbenuşurile crude cu un praf de sare și cu smântâna. După omogenizare, se mai toarnă deasupra 200 ml din supa de la pui, răcorită (în niciun caz fierbinte) și, ulterior, mărarul tocat mărunt. Acest amestec se toarnă peste pui și se mai dă pentru 10 minute la foc mic. Sosul se mai poate îngroșa, după preferință, cu o lingură, două, de făină.
  3. În cazul în care smântâna începe să se brânzească, dacă nu e foarte proaspătă sau dacă e prea degresată, se dă imediat de pe foc și se mai adaugă un pic de supă de pui, după care se pune din nou la foc mic și se amestecă într-una.