Pui cu sos aromat
Pui cu sos aromat cu usturoi, busuioc şi un strop de piper. O reţetă delicioasă pentru cină.
1. Se spală bine puiul şi se lasă câteva minute în apă clocotită.
2. Între timp, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare.
3. Se scoate puiul, se şterge cu un şervet absorbant şi cu un cuţit bine ascuţit se crestează pielea. Se amestecă untul moale cu sare, piper, cimbru, usturoi pisat şi busuioc. Cu această pastă se unge puiul. Se acoperă cu un capac şi se coace la 160°C.
4. Se scot pastele din apă după ce au fiert, se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
5. Se curăţă şi se spală ciupercile, se taie feliuţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă sare şi piper. După ce s-a pătruns puiul, se pun pasta de roşii şi cea de chilli şi busuiocul. Se mai lasă câteva minute.
6. Pastele se prepară cu parmezan şi sare, după gust. Se servesc cu puiul aromat, ciuperci şi parmezan.