Pui cu sos de ciuperci
1. Carnea de pui se presară pe ambele părţi cu sare şi piper. 2. Se încinge uleiul într‑o tigaie şi apoi se pune la prăjit carnea de pui, câte 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte uşor. Apoi se acoperă tigaia cu un capac şi se mai lasă pieptul de pui la foc mic încă 8-10 minute, întorcând-o din când în când.
3. Ceapa şi ciupercile curăţate şi spălate se toacă după preferinţe. Când, la înţepare, din piepţii de pui curge o zeamă limpede, se scot pe o farfurie termorezistentă şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
4. În sosul din tigaie se adaugă ceapa şi ciupercile feliate şi se călesc la foc potrivit 3-4 minute, până ce se înmoaie.
5. Se îmcorporează făina, se toarnă bulionul şi se dă în clocot, amestecând mereu, nu mai mult de 3 minute. La final, se dă focul mic şi se adaugă smântâna, amestecând foarte bine.
6. Piepţii de pui se scot din cuptor şi se pun în tigaie, cu suc cu tot şi se mai lasă pe foc încă 2-3 minute.
7. Carnea de pui se scoate pe farfurii calde şi, peste aceasta, se toarnă sosul de ciuperci. Mâncarea se serveşte imediat.