Pui cu sos de vin şi pătrunjel verde

1. Pentru început se spală puiul, se curăţă de pieliţe, se taie în bucăţi potrivite, chiar mai mici şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. După ce s-a scurs de apă, se dă cu sare şi piper şi se unge cu unt. Se bagă la frigider aproximativ 10 minute.

2. Într-un bol se prepară sosul de vin. Se topeşte restul de unt care a mai rămas de la uns, se pune vinul, sare, piper, zahărul, oţetul şi zeama de lămâie şi se lasă să fiarbă 5 minute, iar la sfârşit se pune usturoiul tocat mărunt ca să-şi păstreze aroma.

3. Se pregăteşte o tigaie cu ulei şi se prăjeşte pieptul, întorcându-se de pe o parte pe cealaltă până capătă culoarea aurie. După ce s-a prăjit, se pune într-un vas de iena şi se toarnă sosul. Se taie pătrunjelul mărunt şi se amestecă cu puiul şi cu sosul de vin cu usturoi. Se serveşte cu pâine neagră, prăjită sau lipie coaptă.