Pui cu sos picant

1. Carnea de pui se spală, se usucă şi se taie fâşii sau felii subţiri. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se lasă la rece 10-15 minute.

2. Se amestecă gălbenuşurile de ou cu 2 linguri făină, 2 linguri cu apă, o lingură cu ulei, un vârf de cuţit de sare, piper şi boia de ardei.Treptat se adaugă berea, apoi albuşurile bătute spumă.

3. Bucăţile de carne se dau prin făină şi compoziţia de ou, apoi se prăjesc în ulei încins. Se lasă la scurs pe un şervet de hârtie şi se servesc cu sos picant.

4. Pentru sos, se căleşte într-o tigaie încinsă, cu puţin ulei, o ceapă tocată mărunt. Se stinge cu apă şi se lasă fiarbă 5-10 minute. Se adaugă sucul de roşii, o linguriţă de făină dizolvată în vin şi condimente după gust. Se lasă pe foc până se îngroaşă, iar când se serveşte se poate adăuga şi verdeaţă.