1. Drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr se dizolvă în 100 ml lapte călduţ, apoi se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se acoperă şi se lasă la crescut, 10-15 minute.

2. Ouăle se bat cu zahărul şi zahărul vanilat, până se dizolvă tot zahărul, apoi se toarnă în făina cernută şi se amestecă cu restul de lapte călduţ şi drojdia de bere. Se frământă apoi cu untul frecat cu un praf de sare, până se obţine un aluat omogen, care se întinde uşor. Se acoperă cu un şervet şI se lasă la dospit, 30 minute.

3. Se ia cu lingura din aluatul crescut şi se formează sfere mici, cu diametrul de 5-6 cm, care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se mai lasă 15 minute, apoi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-18 minute.

4. Pentruglazură, ciocolata albă serade şi se topeşte la cald cu puţin lapte. Se toarnă pe gogoşile coapte, se presară nuca de cocos şi se ornează cu sâmburi de migdale, cuişoare şi jeleul tăiat în formă de creastă şi picioruşe de pui.