1. Se pregătesc bucăţile de carne, se taie mai mici, se condimentează cu sare şi piper, se stropesc cu ulei şi cu sosul de soia picant şi se prăjesc în ulei de floarea-soarelui.
2. Se prăjesc la foc mic, se răsucesc de pe o parte pe cealaltă şi, după ce s-au rumenit uniform, se scot şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant.
3. Separat, se curăţă ceapa roşie, se toacă fideluţă şi se căleşte în uleiul încins. Se lasă să devină sticloasă şi se adaugă sosurile de soia şi mierea. Se amestecă bine şi după ce a dat în câteva clocote, se opreşte focul şi se lasă la rece.
4. Sosul se strecoară, ca să nu se simtă firele de ceapă şi se toarnă peste bucăţile de pui. Platoul se ornează cu frunze de salată sau de varză creaţă şi crenguţe de rozmarin. Puiul se serveşte cu garnitură de orez sau de fidea.
11 decembrie 2010