1. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie bucăţi potrivite. Ardeii se spală şi ei, se curăţă bine de seminţe şi apoi se taie rondele sau cubuleţe.
2. Între timp, se pune ulei într-o tigaie, la încins, apoi se călesc ceapa şi ardeii.
3. După ce s-au călit, se adaugă pieptul de pui spălat în prealabil şi tăiat cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper, boia şi soia şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
4. Separat, se pune apă într-o cratiţă, se adaugă sare şi un strop de ulei şi se lasă să clocotească. Se pune apoi orezul şi se lasă să fiarbă la foc mic.
5. După ce s-a făcut orezul, se adaugă fasolea fiartă şi puiul prăjit în sosul picant. Se amestecă uşor şi se mai lasă pe foc 5-10 minute. Mâncarea de pui picant cu orez se serveşte ornată cu frunzuliţe de ceapă verde sau usturoi.
9 decembrie 2010