Pui umplut cu orez şi ciuperci

1. Pulpele de pui se curăţă, se taie în două şi se dezosează. Se spală, se condimentează cu sare, piper şi boia de ardei şi se pun la rece 10-15 minute. Roşiile se spală, se curăţă cu o linguriţă, se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs.

2. Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei. Se adaugă orezul curăţat şi spălat, ciupercile, morcovii şi ţelina, toate tăiate cubuleţe. Se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 7-8 minute. Se condimentează după gust şi când se răceşte se amestecă cu ardeiul gras.

3. Cu această compoziţie se umplu pulpele şi roşiile. Se prind pulpele cu scobitori să nu se desfacă şi se pun într-o tavă cu puţin ulei. Printre ele se aşază roşiile umplute şi miezul de roşii, tocat mărunt. Se adaugă câteva linguri cu apă şi se pun în cuptorul încins, 50-60 minute.