Pui umplut, la tavă
1. Se spală şi se curăţă bine puiul. Untul se topeşte într-un ibric la foc potrivit.
2. În untul topit, se pun sarea, boiaua, piperul, cimbrul şi usturoiul, se amestecă bine şi se unge puiul pe toată suprafaţa. Se înţeapă cu furculiţa ca să se pătrundă bine carnea.
3. Puiul se lasă 10-15 minute la rece. Între timp, se curăţă ardeiul capia, se taie fâşii foarte subţiri, usturoiul se taie rondele şi se curăţă cartofii şi gutuia. Cartofii se taie felii potrivite şi se aşază într-o tavă tapetată cu ulei. Cartofii se condimentează cu sare, boia, piper şi cimbru.
4. Între timp, se scoate puiul din frigider, se umple cu feliile de ardei şi de gutuie, usturoi şi restul de cartofi şi se bagă în cuptor. Se serveşte cu garnitură de cartofi şi salată de legume.