Pulpă de miel cu legume
1. Se spală pulpa de miel în 2-3 jeturi de apă rece, apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. Se împănează carnea cu usturoi şi se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă. Se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă la rece, la frigider, la macerat, pentru cel puţin 2-3 ore.
3. Separat, se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi cu un cubuleţ de unt.
4. După ce au fiert, se stropesc cu unt topit şi se bagă în cuptor. Pulpa de miel se scoate de la rece şi se pune într-o tavă, se stropeşte cu puţină apă şi vin şi se lasă la cuptor aproximativ 80 de minute ca să se pătrundă bine.
5. După ce s-au rumenit, atât legumele cât şi carnea, se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin proaspăt.