1. Se spală bine pulpa de porc în 2-3 ape și se lasă la scurs, pe un prosop absorbant de bucătărie. Separat, se curăță usturoiul, se feliază și se pisează. Se amestecă cu un praf de sare.
2. Se încinge ulei într-o tigaie și apoi se pune pulpa de porc la prăjit. Se rumeneşte bine, pe toate părțile, și, la sfârșit, se adaugă sarea, piperul și usturoiul. Se înăbușă câteva minute și apoi se lasă în cuptor.
3. Între timp, se curăță și se spală ciupercile, se feliază și se călesc în puțin ulei de floarea-soarelui. Se mai stropesc cu apă din când în când, să nu se ardă, și se condimentează cu sare și piper.
4. Într-un ibric, se topește untul, se adaugă făina cernută și puțină apă călduță. Se amestecă ușor și se obține o cremă consistentă. Sosul alb se amestecă cu ciupercile și cu pătrunjelul tocat mărunt și se servește împreună cu pulpa de porc rumenită. Se ornează cu frunze de salată verde.
10 ianuarie 2011