1. Se curăţă pulpa de viţel şi se trece printr-un jet de apă rece. Se şterge cu un prosop şi se stropeşte cu coniac pe toată suprafaţa. Apoi se lasă 10 minute la congelator.
2. Între timp, se prepară compoziţia pentru crustă, în care se va coace pulpa de viţel. Se amestecă făina cu sarea grunjoasă şi cu albuşurile bătute spumă. Se obţine o pastă groasă.
3. Se scoate carnea de viţel, se acoperă cu cimbru uscat pe toată suprafaţa şi apoi se îmbracă în pasta groasă. Se acoperă uniform şi se bagă în cuptorul încins la 220 ˚C. Se lasă în cuptor să se rumenească crusta.
4. Separat, se curăţă spanacul, se spală şi se lasă la scurs. Se scoate bucata de carne din cuptor, se îndepărtează crusta şi se taie carnea cubuleţe. Se înfig bucăţile pe beţe de frigărui şi se servesc pe pat de spanac.
4 decembrie 2010