Pulpe de pui cu ostropel

1. Se spală şi se curăţă de pieliţe copanele, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, se condimentează cu sare şi piper şi se înţeapă cu un ac sau cu o furculiţă, ca să se pătrundă bine.

2. Separat, se curăţă ardeii, ceapa, usturoiul, se spală şi se toacă mărunt. Se pune puţin ulei într-o cratiţă şi apoi se adaugă ceapa, usturoiul şi ardeiul şi se călesc câteva minute.

3. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul, iar piureul obţinut se pune peste ceapă şi usturoi. Se condimenteaza cu sare, piper şi rozmarin şi se lasă să scadă câteva minute.

4. Între timp, se prăjesc copanele, se rumenesc şi se amestecă cu ostropelul. Se ornează cu pătrunjel verde, rondele de morcov crud şi bobiţe de mazăre.