Pulpe de pui cu praz
1. Pulpele de pui se curăţă, se spală, apoi se taie astfel încât să se poată umple. Se condimentează cu sare, piper şi boia de ardei şi se lasă la rece aproximativ 30 minute.
2. Morcovii şi prazul se curăţă şi se spală. Se taie mărunt un morcov şi un fir de praz, apoi se călesc în unt şi se condimentează după gust. Se lasă să se răcească şi se amestecă uşor cu şunca tăiată cubuleţe şi caşcavalul ras.
3. Se umplu pulpele de pui cu această compoziţie, se prind cu scobitori să nu se desfacă şi se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se aşază pulpele prăjite într-un vas termorezistent uns cu ulei în care s-a pus un strat de praz tăiat bucăţi mai lungi, de 4-5 cm şi un morcov tăiat cubuleţe.
4. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă vinul îndoit cu apă şi se dă la cuptor, 30-40 minute. Se stropesc pulpele din când în când cu sosul din tavă, iar cu 5 minute înainte de a fi gata se adaugă şi sucul de roşii.
5. Când se servesc se ornează cu pătrunjel verde tocat mărunt.