Pulpiţe îndrăgostite

1. Se spală pulpele şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se crestează cu vârful cutiţului astfel încât să fie bine pătrunse, apoi se pun să se prăjească în ulei, într-o tigaie adâncă.

2. Se lasă să se prăjească 5-6 minute pe o parte şi 5-6 pe cealaltă parte, apoi se scot şi se lasă să se scurgă de grăsime, pe un prosop absorbant de bucătărie.

3. Separat, într-o crăticioară, se pune puţină apă şi sare şi se lasă să fiarbă în 2-3 clocote. Se sparge oul şi se lasă să se fiarbă 2 minute. Se scoate cu o spumieră şi se lasă să se scurgă pe un platou.

4. Pentru un decor de Valentine’s, se aşază pulpiţele astfel încât să semene cu o inimioară. Inimioara formată se unge cu cremă de brânză şi se ornează cu fire de cimbru verde sau uscat. Oul ochi, se aşază tot aşa, pe două pulpiţe puse în formă de inimioară. Se ornează cu fire de cimbrişor şi se servesc cu multă dragoste.