1. Se toarnă vinul într-o cratiţă înaltă, de 1,5-2 litri, astfel încât să ajungă pe la jumătatea vasului. Apoi se pregătesc fructele. Portocala se spală cu apă fierbinte, se curăţă de coajă şi de pieliţă şi se taie în bucăţi mari. La fel se procedează cu mărul şi cu smochinele, care se curăţă şi se taie în bucăţi mari. Toate se pun într-un castron şi se amestecă cu coniacul.

2. Vasul cu vin se pune la foc potrivit. Se adaugă mai întâi zahărul, apoi se pun bucăţile de fructe marinate în coniac şi mirodeniile (batonul de vanilie, cuişoarele, steluţele de anason şi nucşoara). Amestecul se fierbe circa 10 minute, fără să dea în clocot. Punciul obţinut se lasă la răcit şi se strecoară. Fructele se pun apoi în pahare şi se toarnă deasupra punciul, care se poate asorta cu feliuţe de portocală.