- Se pun albuşurile într-un bol, se bat bine, se adaugă zahărul, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, se pun făina şi migdalele măcinate, amestecându-se uşor ca să nu se lase.
- Se toarnă compoziţia într-o tavă de aragaz, tapetată cu hârtie pentru copt, se întinde uniform şi se bagă în cuptor. Se lasă la copt 40 de minute. După ce s-a copt, se lasă câteva minute să se răcească, apoi se taie cu ajutorul unei forme rotunde.
- Pentru cremă, se pun gălbenuşurile, zahărul vanilat şi se amestecă bine, apoi se adaugă brânza mascarpone şi crema de ciocolată. Crema obţinută se pune într-un poş şi se toarnă pe bucăţile de blat.
- Separat, se bate frişca şi se ornează cuibuşoarele. Se pun bomboane colorate şi pe deasupra se presară fulgi de migdale. Se lasă la rece aproximativ 2 ore.
Rafinament cu frişcă şi migdale
Usor