Raţă cu grepfrut

90 minute
Usor

1. Pieptul de raţă se spală bine şi se pune la marinat, peste noapte, în 500 ml vin amestecat cu 100 ml sos de roşii, un praf de piper şi boia. Dacă aveţi timp, cu cât stă mai mult timp la marinat, cu atât va fi mai gustos.

2. Înainte de a servi preparatul, se încinge o tigaie de teflon şi se pune pieptul de raţă la prăjit în uleiul de măsline, pe partea cu pielea. Când capătă o nuanţă arămie, se întoarce şi se adaugă ceapa tăiată felii.

3. După ce s-a călit şi ceapa, se adaugă vinul rămas, sosul de roşii şi, diluată treptat cu sos din tigaie, smântâna şi apoi zahărul. Se adaugă con­dimentele, se potriveşte la gust cu sare şi piper. Se lasă la fiert, la foc mic, cam 30-40 de minute.

4. Grepfrutul se curăţă de pieliţe, mărul de coajă şi de cotor. Mărul se taie rondele subţiri, iar feliile de grepfrut se păstrează ca atare. În puţin unt se călesc feliile de măr şi de grepfrut. Când feliile de măr s-au înmuiat şi au căpătat culoare, se scot din tigaie şi se scurg pe un şerveţel absorbant.

5. Se serveşte cald, cu garnitură de orez.