1. Se taie raţa pe jumătate, se spală, se pârleşte câteva minute, apoi se trece printr-un jet de apă şi se lasă să se scurgă.
2. Bucăţile de raţă şi se ung cu unt pe toată suprafaţa. Se condimentează cu sare, piper şi un praf de şofran şi se călesc în tigaie. Se stropesc cu coniacul şi se lasă să se înăbuşe.
3. Se curăţă ceapa, ardeii, morcovii şi pătrunjelul şi se toacă mărunt. Se pun peste raţă şi se călesc la foc potrivit. Raţa se stropeşte din cu sosul din tigaie şi, după ce s-a pătruns, se opreşte focul.
4. Se curăţă morcovii, se alege fasolea, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei de măsline. După ce au fiert, se scot, se stropesc cu unt, se condimentează cu sare şi se aşază pe un platou împreună cu bucăţile de raţă. Se serveşte ornată cu pătrunjel verde.
11 decembrie 2010