Regal de ciocolată şi căpşune

Învaţă să prepari un regal de ciocolată cu căpşune delicios.

 

Mod de preparare:

1. Pentru piureul de fructe, se taie fructele în doua sau în patru si se pun într-o craticioara cu apa. Se acopera complet cu zahar si se pun la fiert pâna ce fructele devin moi si se pot mixa. Apoi, se mixeaza si se obţine piureul din care se folosesc 200 ml.

2. Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacaua ţi se amesteca. Aluatul se toarna într-o tava de copt tapetata cu hârtie si se coace pentru 10 minute, daca tava este mare, de aragaz sau 20 de minute, daca este o tava mai îngusta, din care baza va iesi mai înalta. Dupa ce este gata, din foaia coapta se taie cercuri fie cu o forma speciala de metal, fie cu un pahar.

3. Frisca lichida se bate cu zaharul si apoi se amesteca cu mascarpone. Gelatina se înmoaie în apa rece pentru 5 minute sau cât scrie pe ambalaj si apoi se pune pe aragaz. Piureul de capsune se amesteca apoi cu gelatina si crema de frisca si mascarpone.

4. Montarea prajiturii se face cu ajutorul formei cu care s-au taiat discurile. Se asaza un disc de aluat, se pune amestecul de la punctul 3 si se da la frigider pentru 3 ore si 30 de minute la congelator. Se serveste cu decor din capsune proaspete.