1. Se alege orezul și se spală în
2-3 ape. Se lasă apoi să stea aproximativ o oră în apă rece. După ce s-a înmuiat, se pune să fiarbă la foc mic, în 4 căni de apă. Orezul nu se lipește de cratiță dacă, în timpul fierberii, nu se amestecă cu lingura. Astfel, nu se zdrobește și are un aspect foarte plăcut în farfurie.
2. Separat, se dezgheață mixul de legume, se trec printr-un jet de apă rece ca să se desfacă și se pun să fiarbă în apa clocotită în prealabil. Se lasă aproximativ 40 de minute și, spre sfârșit, se adaugă o linguriță de sare.
3. După ce au fiert legumele, se scot în sită să se scurgă și se amestecă cu orezul fiert. Se adaugă grăsimea topită, sosul de soia și piperul măcinat. Se amestecă ușor și se servește ornat cu pătrunjel proaspăt.
21 august 2012