1. Fasolea se alege, se spală și se lasă să se înmoaie în apă călduță cu 4-5 ore înainte de a se prepara salata sau chiar de seara până dimineața. Apoi se scurge și se pune să fiarbă în 3-4 ape, până se elimină toxinele.
2. După ce s-a fiert fasolea, se scoate, se scurge și se amestecă cu porumbul scurs în prealabil. Se curăță ceapa roșie și se toacă mărunt. Se amestecă cu porumbul și cu fasolea și se lasă la rece.
3. Roșiile și verdeața se taie mărunt și se amestecă cu porumbul, ceapa și fasolea și se condimentează cu sare și piper roșu. Se adaugă uleiul și oțetul aromatic şi se amestecă.
4. Se taie bagheta felii, care se stropesc cu untul topit și cu busuiocul măcinat. Se pun în tavă și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. După ce s-au rumenit, se scot și se servesc cu salata.
9 august 2012