1. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se toacă mărunt. Carnea tocată se amestecă cu ceapa şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se frământă bine şi se lasă la rece câteva minute.
2. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie şi se călesc în ulei. Se stropesc cu apă călduţă şi, treptat, se adaugă usturoiul mărunţit, prazul tăiat rondele şi gogoşarii feliaţi.
3. Legumele se călesc, se înăbuşă cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc mic. După ce au scăzut şi s-au fiert, se prepară cu sare şi piper, după preferinţă. Se dau câteva minute şi la cuptor, atât cât să capete o crustă aurie.
4. În timpul acesta, se încinge grătarul, se unge cu grăsime şi se pregătesc hamburgerii. Se pun pe grătar şi se lasă să se rumenească. Se răsucesc la intervale de 5-10 minute. După ce s-au copt, se servesc ornaţi cu legumele coapte și mărar proaspăt.
10 ianuarie 2013