1. Se spală şalăul şi se şterge pe un şervet absorbant. Se condimentează cu sare şi piper şi se stropeşte cu ulei de măsline şi vinul duce.
2. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece aproximativ o oră. Separat, se pune cantitatea de orez într-un bol şi se spală în apă călduţă. Se scurge şi se pune la fiert în 900 ml de apă rece. Se lasă la foc mic şi nu se amestecă cu lingura ca să nu se lipească. La sfârşit, după ce a fiert, se adaugă sare, piper şi untul şi se mai lasă 5 minute.
3. Roşiile se spală şi se opăresc. Se decojesc Ci se taie jumătăţi. Se călesc câteva minute în puţin ulei şi, la sfârşit, se asezonează cu cimbrul verde şi usturoiul pisat.
4. Între timp, se pun bucăţile de şalău într-o tavă termorezistentă şi se bagă în cuptorul încins. Se servesc cu roşiile şi orezul sălbatic. Se ornează cu cimbru proaspăt şi se asezonează cu felii de lămâie.
13 august 2012